ZEKER® traint professionals op De omgekeerde toets

laatste nieuws

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam een publicatie in ontvangst waarin een geheel nieuwe kijk op wet- en regelgeving in het sociaal domein wordt geïntroduceerd. ‘De omgekeerde toets’ laat zien hoe je door een integrale benadering problemen die voorheen onoplosbaar leken tot een goed eind brengt. Het casusboekje bevat verhalen van mensen die geholpen zijn door maatwerkoplossingen op basis van de omgekeerde toets. Het bewijst dat er meer uit het gemeentelijk budget te halen valt door andere keuzes te maken en dat burgers een oplossing krijgen waarmee ze écht geholpen zijn. Lees het volledige artikel op de website van Stimulansz.

Jetta Klijnsma ook voorstander van De omgekeerde toets!
Jetta Klijnsma ook voorstander van De omgekeerde toets!

Afgelopen vrijdag zijn onze professionals getraind door Stimulansz op De omgekeerde toets. De roep om maatwerk in het sociaal domein wordt steeds groter. Worden alle regels losgelaten en kennen we gewoon toe ‘op gevoel’? Welke vragen moet u stellen om tot een antwoord te komen? Op een inspirerende locatie bij Paviljoen Sassenhein in Haren hebben de professionals aan de hand van praktijkvoorbeelden en casus als groep gekeken tot welke maatwerkoplossingen gekomen kan worden. Enkele onderdelen van de training zijn:

  • nieuw besliskader voor besluiten;
  • overzicht van de waarden die aan de Participatiewet ten grondslag liggen;
  • stappenplan voor het leveren van maatwerk;
  • juridische mogelijkheden om de bijstand te individualiseren;
  • uitwisseling ervaringen.

Na afloop was er gelegenheid om met elkaar de training te bespreken, maar ook ervaringen werden gedeeld. Wij kijken terug op een geslaagde training!

Komende week staat er alweer een nieuwe training gepland; Re-integratie en psychische klachten. Deze training wordt ook gegeven door Stimulansz. Er zijn nog enkele plekken vrij. Dus mocht je interesse hebben, neem snel contact met ons op en wie weet kun je nog deelnemen. Voor meer informatie over deze training, verwijzen we je graag naar de website van Stimulansz.