ZEKER tegen kindermishandeling op Curaçao

laatste nieuws

ZEKER tegen kindermishandeling op Curaçao 

Beste lezer,

Sinds jaren heb ik mijn hart verloren aan het prachtige eiland Curaçao, de lieve en altijd opgewekte bevolking en het heerlijke klimaat. Een eiland waar armoede en problemen al langer spelen en waar de problematiek in sommige gezinnen ongekend groot is. Sinds Corona zijn de problemen in Curaçao onhoudbaar. De bevolking had over het algemeen baantjes in het toerisme, horeca en schoonmaak. Het eiland is eigenlijk volledig afhankelijk van het toerisme. Het eiland is door de Corona volledig op slot gegaan voor toerisme waarmee een groot deel van de bevolking thuis is komen te zitten. Veelal hadden ze wel werk maar niet officieel en kunnen ze nu helemaal nergens meer op terug vallen. Helaas zijn zaken sowieso op Curaçao minder goed geregeld, komt de NOW niet aan op de plekken waar het hoort te komen en is de bevolking de dupe.

Corona heeft uiteraard een diepe impact op ieders leven wereldwijd maar op Curaçao is de situatie nu echter onhoudbaar. De situatie wordt met de dag schrijnender en gezinnen hebben door het verlies van werk soms al 2 weken geen eten gehad en zijn radeloos. Inmiddels is 50% van de bevolking afhankelijk van de voedselbank. Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Coraline Kooistra van de Stichting tegen kindermishandeling Curaçao. Zij is enkele maanden geleden door de hoge nood aan voedsel en de schrijnende situatie van de gezinnen de Crisisbank gestart om gezinnen nu te kunnen voorzien van hun eerste levensbehoefte, eten! Uiteraard ben ik mij bewust dat Nederland steun heeft aangeboden en dat dit nu uitgevochten wordt door de regeringen onderling. Het probleem is echter dat de hulp daardoor nog steeds niet terecht komt waar het zo hard nodig is, bij de burgers. Steunt u Coraline en haar collega’s ook zodat de mensen van Curaçao gewoon weer te eten krijgen? Uiteraard hebben we vanuit ZEKER® en ook vanuit mijzelf een bijdrage gedaan om hier steun te kunnen bieden.

Omdat het mij persoonlijk erg aan het hart gaat wat er op het eiland gebeurt en ik via via te horen kreeg dat er een gezin was met 5 kinderen die al lange tijd geen eten hebben gehad, ze op blote voeten liepen want ook schoenen hadden ze niet meer en die tevens met 7 personen in 1 ruimte wonen, hebben we besloten dit gezin persoonlijk te blijven steunen. We faciliteren in voedsel, kleding, schoolspullen voor de kinderen, een keer een dagje weg maar nu zijn we ook bezig te kijken of we voor moeder een structurele oplossing kunnen vinden door haar een opleiding aan te bieden. Ze werkt al 10 jaar als ouderenverzorger maar kan niet via bedrijven werken omdat ze niet is opgeleid. We hopen haar op deze manier alle kansen voor de toekomst en haar kinderen te kunnen bieden. De lach op de gezichten van de kinderen en de dankbaarheid die ze hebben bij elk klein beertje hulp is bijzonder en maakt dat we eigenlijk het liefste nog veel meer mensen zouden willen helpen. Mocht je ook willen bijdragen, elke bijdrage is meer dan welkom.

Klik hier voor de link naar de pagina om te doneren.

Namens Coraline, haar collega’s maar bovenal de inwoners van Curaçao ontzettend bedankt voor je donatie.

Groeten Mirjam
(Directeur  ZEKER®)