Richard Kuipers – Geluk is ZEKER budget

laatste nieuws

Diepzeevissen
Vanaf jongs af aan mocht ik graag vissen. Dat heb ik van mijn vader geleerd. Mijn oma woonde in Leiden. In de zomervakantie gingen wij daar altijd naar toe. Op de laatste dag van de vakantie gingen we altijd zeevissen op makreel vanuit Scheveningen om vervolgens met de vangst huiswaarts te keren naar Sappemeer. Mooie tijden.

Mijn zoon Koen, inmiddels alweer 25, had nog nooit zee gevist. Vorig jaar had ik hem voor het eerst meegenomen. Samen met mijn buurman gingen we naar Lauwersoog om op de Ms.Tender te vissen op makreel. Buurman Donny is die dag zo zeeziek geweest dat hij naderhand heeft gezworen nooit meer mee te gaan. Mijn zoon Koen en ik hadden een prachtige dag, maar slechts 9 makrelen gevangen samen die dag. Dit, terwijl we de hele buurt vis hadden beloofd. Koen bleek echter wel zeebenen te hebben. Mooi gegeven! Donny toch nog de helft van de vangst gebracht…

Toen het Geluk is Zeker zijn intrede deed moest ik meteen aan het zeevis avontuur van vorig jaar denken. Meteen gevraagd of dit kon en na het antwoord meteen geboekt. Samen met Koen op woensdag 1 augustus zouden we met het schip de Dageraad gaan vissen op makreel. De avond ervoor kwam hij al bij mij, en dan begint de voorpret al.

Uiteindelijk om kwart over 5 op om op tijd in Lauwersoog te zijn. Dat waren we, want we waren als eerste aan boord. Uiteraard de mooiste plekken aan boord in beslag genomen. Toen de boot vertrok waren er iets van 25 mensen aan boord, terwijl er maximaal 55 op kunnen. Ruimte genoeg dus.

Uiteindelijk werd het een prachtige dag met superlekker weer, geen wind en aardige vangsten. In de eerste instantie ving Koen veel meer dan ik, maar dat heb ik ruimschoots ingehaald. De teller stond op het einde voor Koen op 28 en 45 voor mij. Haha, die ouwe verleert het niet.

Aan boord hebben we meteen de makrelen schoongemaakt, in ijs gezet en allemaal meegenomen naar huis. Koen heeft de grotere makrelen gefileerd en de kleinere voor de barbecue in de vriezer gedaan. Ik heb de grotere naar buurman Donny gebracht en een aantal meteen thuis in een tafel rookoven gerookt. De rest ligt in de vriezer om hetzelfde te ondergaan.. Zo lekker, daar eet je je vingers bij op.

Kortom, een dag met een gouden randje. Mede dankzij Geluk is ZEKER®. Bedankt!