Petra Wieringa – Geluk is ZEKER budget

laatste nieuws

“20 van Parijs”
Toen ik in de nieuwsbrief van mei las over het ‘Geluk is ZEKER® budget’ gingen mijn gedachten direct naar een mooi loopevenement. Sport is één van mijn grootste vrije tijdbestedingen, waarbij de focus ligt op het hardlopen. Zowel op verharde ondergrond als op onverharde ondergrond.

Met enige regelmaat neem ik deel aan een evenement, soms om een prestatie te leveren, soms om gewoon te genieten. Genieten van de activiteit, de omgeving, het evenement en de mensen om me heen. Af en toe vinden de evenementen, waaraan ik deelneem, buiten de landsgrenzen plaats. Zoals ook vorig jaar september. Eind september 2017 stond de Halve Marathon Disneyland Paris op het programma. Tijdens dat weekend werd er natuurlijk ook een uitstapje aan Parijs en de Eiffeltoren gebracht. Daar viel mijn oog op een aankondiging van de “20 van Parijs”, een jaarlijks terugkerend evenement, met start en finish onder de Eiffeltoren. In 2018 de 40e editie, voor mij een goede reden om nog eens naar Parijs te gaan.

Zodra er ingeschreven kon worden, zo’n zes maanden voor het evenement, heb ik me aangemeld.

Op 12 oktober was het zover, de TGV vertrekt in de ochtend naar Parijs. Aangekomen in Parijs het hotel opgezocht en door naar de Expo van de “Le 20 de Paris” om het startnummer op te halen en te verlekkeren aan mooie loopkleding en hardloopgadgets. Op zondag 14 oktober is de start om 10.00 uur, onder de Eiffeltoren. Meer dan 26.000 lopers vertrekken in kleine groepen, uiteindelijk ga ik van start om 10.37 uur………… Wat een drukte, wat een mooi evenement, wat ontzettend gaaf om hier hard te lopen! Richting de Arc de Triomphe, door park Bois de Boulange, langs Roland Garros, langs de Seine tot aan het Louvre en aan de andere kant van de Seine weer terug langs de Seine naar de Eiffeltoren. Hier werd ik warm ontvangen met een mooie medaille, waarna het nagenieten kon beginnen. Elke keer als ik de medaille zie, denk ik weer terug aan mijn mooie belevenis in Parijs.

ZEKER® , bedankt voor het mede mogelijk maken van mijn aanwezigheid en deelname bij dit geweldig mooie evenement!