Joukje Loonstra – Geluk is ZEKER budget

laatste nieuws

Roggefeest
Mijn man en ik gaan al jaren naar Ameland. Beiden al van jongs af aan. Door de jaren heen hebben we daar veel goede en fijne herinneringen opgebouwd. We zijn van plan om daar jaarlijks nieuwe herinneringen aan toe te voegen. Dat is voor 2018 zeker weer gelukt, mede dankzij het geluk is zeker budget.

Vijf jaar geleden tipte een vriendin van ons dat Ameland iedere eerste vrijdag in augustus het Roggefeest viert. In haar overtuiging iets wat je in ieder geval een keer hebt moeten meemaken. Wij zijn toen samen met haar daar heen geweest. Ze heeft gelijk. Dit moet je een keer gezien hebben.

Wat is het Roggefeest:
In 1987 is de stichting ’t Rôggefeest opgericht. De doelstelling van toen was vooral een dagje vermaak voor de toeristen. Van een aantal optredens in de middag is het inmiddels uitgegroeid tot een groot Straatfestival. Overdag zijn er activiteiten en straattheater voor jong en oud. Aan het begin van de avond start een muziek optocht. Bands, fanfares en muzikanten die op die dag optreden rijden voorbij op trackers door het dorp Nes. Na deze optocht kun je genieten van dezelfde artiesten op verschillende podia in het dorp Nes. Rond een uur of 2.00 is de muziek afgelopen.

Omdat het Roggefeest in de zomervakantie valt, lukt het ons helaas bijna niet om er naar toe te gaan. Dit jaar viel alles op zijn plaats. Last minute nog een B&B kunnen reserveren en oppas kunnen vinden voor onze meiden. Er weer eens met zijn tweetjes op uit. We hebben genoten.

Bedankt voor dit geweldige initiatief.